Utorak 26.02.2013.
17:47
Vestionline

Dubai: Đoković lako savladao Troickog

Pobedio Troickog za 68 minuta - Novak Đoković

Đokoviću je lako i ubedljivo slavio u srpskom deulu kojeg je žreb nametnuo odmah na početak turnira u Dubaiju, pa Novak sada u 14 odigranih mečeva protiv Viktora, ima 13 zabeleženih pobeda.

Prvi reket sveta je posle pauze od skoro mesec dana krenuo furiozno u meč i posle početnog brejka, stekao je prednost od 3:0. Troicki je potom osvojio jedan gem i to je bilo sve što je uspeo da uradi u prvom setu - 6:1.

Početkom drugog seta Viktor je zaigrao bolje, ali to nije bilo dovoljno jer je Đoković posle 1:1 ponovo dodao gas i oduzeo servis trećem reketu Srbije. Ipak, Troicki je pri rezultatu 4:2 uspeo da spase brejk loptu, a onda i uzvrati na Novakov servis, pa je rezultat bio izjednačen na 4:4.

Troicki je potom servirao za vođstvo, ali nije uspeo da iskoristi gem loptu, što je Novak iskoristio i sa dva vezana poena ponovo napravio brejk, a potom i odservirao za konačnih 6:4.

U drugom kolu Đokovića očekuje duel sa Špancem Robertom Bautistom Ahutom koji je na startu turnira pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 2:0 (6:2, 7:5).

Titulu u Dubaiju brani Švajcarac Rodžer Federer koji je u prvom kolu izgubio set, ali potom uspeo da slavi protiv anonimnog Tunižanina Džazirija sa 2:1 (5:7, 6:0, 6:2).

Nagradni fond turnira u Dubaiju je 1.785.500 dolara.

Zimonjić i Lindštet u četvrtfinalu turnira u Dubaiju

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se danas u paru sa Švedđaninom Robertom Lindštetom u četvrtfinale turnira u Dubaiju. Oni su u osmini finala savladali Erika Butorca iz SAD i Australijanca Pola Hanlija sa 2:0 (6:3, 6:4).

 

Zimonjić i Lindštet će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka i Dika Normana iz Belgije, koji su bili bolji od braće Novaka i Marka Đokovića.

2024 © - Vesti online