Utorak 26.02.2013.
16:51
Beta

"Meksiko nije i neće priznati Kosovo"

Ambasadorka Meksika: Nema razloga da menjamo stav prema Kosovu
 

"Mi podržavamo stav Srbije da se problem rešava putem dijaloga a ne sukoba. Upućeni smo u sve što se dešava i pratimo dalji tok. Nastavak dijaloga je od izuzetne važnosti pa ćemo tokom vremena videti kako će se stvari dešavati. U svakom slučaju ne postoji razlog da menjamo svoj stav", izjavila je ambasadorka Meksika u Jagodini prilikom posete Fakultetu pedagoških nauka.

Ambasadorka Meksika je rekla da su politički odnosi Srbije i Meksika na izvrsnom nivou, ali da mora da se radi na poboljšanju ekonomske saradnje i na investicijama.

"Ja sam pokušala tokom svog rada, a i dalje pokušavam da to promenim koliko je moguće, ali zbog geografske udaljenosti i različitih partnera sa kojima imamo ekonomske odnose, to je malo teže, ali nije nemoguće", kazala je Sapata.

Ambasadorka je naglasila da su univerziteti i fakulteti najbolje mesto za uspostavljanje saradnje Srbije i Meksika i ukazala na odlične prijateljske odnose dva naroda.

"U planu su projekti iz različitih oblasti, naročito u oblasti obrazovanja. Tokom svog rada u Srbiji uverila sam se da postoji široko i raznovrsno poznavanje Meksika i meksičke kulture. Postoji posebna emocija prema meksičkim filmovima, muzici, pre svega starijih generacija. Neophodno je da se i mladi upoznaju šta je Meksiko danas", rekla je ambasadorka.

Dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini Sretko Divljan je istakao da ova obrazovna ustanova želi da sarađuje sa Meksikom, da razmenjuje studente i profesore i organizuje predavanja i izložbe.

2024 © - Vesti online