Utorak 26.02.2013.
12:18
Beta

U EU Knežević ne bi mogao da daje kontradiktorne izjave

U zemljama EU ministar koji daje kontradiktorne izjave, bio bi smenjen: Pajtić
 

Bojan Pajtić je ocenio da nema odgovornosti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića u aferi sa mlekom, jer je postupio ispravno, a da bi, upravo suporotno, bio odgovoran da nije obavestio javnost o sadržaju aflatoksina u mleku.

"Nakon što je obavestio vladu da postoji zaraženost i nije usledila nikakva reakcija, Ješić je kao roditelj i ljudsko biće, u krajnjoj liniji kao pokrajinski sekretar poljoprivrede, obavestio vladu o nalazima laboratorije o mleku", naveo je Pajtić i istakao da se ulazi u politizaciju i napada Ješić, koji je, kako je naveo, bio više nego korektan.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević je davao kontradiktorne izjave. Prvo je nazdravljao mlekom pred građanim, a zatim ga je povukao sa tržišta
 

"Ministarstvo poljoprivrede nije preduzelo ništa da se predupredi opasnost. Ivana Dulić Marković i neki stručnjaci su upozoravali mesecima unazad. Počelo je da se reaguje jako kasno. Ješić je bio toliko korektan da nije prvo rekao ni meni i kolegama iz  pokrajinske vlade, već je prvo obavestio republičku vladu i to pod oznakom tajne", kazao je Pajtić.

Pokrajinski premijer je istakao da ako u Ministarstvu poljoprivrede nisu znali za opasnost da se u mleku pojave veće koncentracije aflatoksina, onda oni nisu kompetentni da "sede tamo". On je dodao i da je vlada Vojvodine poslala u laboratoriju u Nemačku uzorke mleka sa srpskog tržišta, iako je republička vlada to isto poslala u Holandiju "zato što smo dve nedelje slusali da je mleko ispravno i u redu", a povučeno je sa tržišta.

"Mislim da nije loše da imamo još jednu analizu iz Nemačke. Ova tema se ne sme spinovati, ne sme se spinovati zdravlje građana", dodao je Pajtić.

2024 © - Vesti online