Sreda 27.02.2013.
08:00
hranazadusu.com

Giros sa tzatziki salatom

Giros (foto: arhiva)

Sastojci:

4 pileća bataka bez kostiju
1 kašičica karija
so i biber
mleveni beli biber
maslinovo ulje
1 kašičica senfa
2 oljuštena krastavca isečena na kocke
1 čaša jogurta
1 čaša kiselog mleka
1 veza seckane nane ili mirođije
1 čen belog luka, usitnjen
1 crveni luk, tanko seckan
sok od pola limuna
4 tortilje isečene na četvrtine
2 paradajza isečena na kriške
1 ljuta papričica, isečena na kolutove
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:

Priprema tzatziki salate s krastavcima: Pomešajte 1 čašu jogurta, 1 čašu kiselog mleka, seckanu nanu ili mirođiju, seckani beli luk, 2 kašike maslinovog ulja, pola seckanog crvenog luka, sok od pola limuna, so i biber. U smesu dodajte 2 krastavca isečena na kocke, promešajte i ostavite da se ohladi.


Priprema piletine: Pomešajte sve sastojke za marinadu: 1 kašičicu aleve paprike, 1 kašičicu belog luka u prahu, pola šolje maslinovog ulja, 1 kašičicu senfa, beli biber u prahu, kari, so i biber. Izmešajte dobro, pa marinadom premažite batake. Ispržite ih u gril-tiganju.

Serviranje: Stavite batake jedan na drugi i tankim oštrim nožem secite ih na tanke ploške (kao giros). Zagrejte parčiće sečene tortilje u istom tiganju u kom ste grilovali piletinu i servirajte na istom velikom tanjiru piletinu, tortilje, paradajz i ljutu papričicu, a u zasebnu činiju pored stavite tzatziki salatu.

Ovo jelo najbolje je staviti na sredinu stola, a ljudima dati male tanjire da mogu da se posluže i stave u tanjir svoju porciju girosa!

2024 © - Vesti online