Ponedeljak 25.02.2013.
23:12
Beta

Premijer: Niko iz mog kabineta nije pomogao Šariću

 "Zar neko misli da sam ja bio saradnik Šarićevog klana za jedan Blekberi telefon?", upitao je premijer.

U intervjuu za televiziju B92, Dačić je rekao da nikada nije video ni čuo Šarića već da je taj klan upravo procesuiran u vreme kada je on bio ministar, i odbacio kao glupost tvrdnju da je bilo ko iz njegovog kabineta mogao da ga obavesti da na vreme pobegne iz zemlje.

Dačić je rekao da istrage vodi policija a ne njegov kabinet i da se "svakome može desiti da poznaje nekoga za koga se posle ispostavi da se bavi nekim delatnostima".

Premijer je rekao da je njegov problem to što je "izuzetno otvoren čovek i previše dobroćudan za ministra policije", kao i da mora da postane zatvoreniji.

Govoreći o aferi Šarić, Dačić je rekao da se radi o klasičnom podmetanju, jer ne postoji nikakvo krivično delo, već isključivo pokušaj političke kompromitacije.

"Ne poznajem Šarića. Ali nisam mu valjda ja, kao opozicija, pomogao da se obogati, da kupuje preduzeća i švercuje drogu. Netačno je da sam mu pomogao da pobegne. Ja bih ga uhapsio jer je u moje vreme uhapšeno više od 10.000 ljudi. Radulović nije ni spomenuo Šarića a tada on i nije bio na listi (osumnjičenih). Jesam li ja Šerlok Holms pa da se bavim tim pitanjima", rekao je Dačić.

On je negirao da se oseća kao srpski Sanader (bivši premijer Hrvatske uhapšen zbog malverzacija) i rekao da on ne poseduje bogatstvo, da ništa nije stekao na nelegalan način i da je spreman da se "izmeri" sa svim političarima na sceni Srbije po pitanju imovine.

"Da sam ja nešto kriv da li bi se bavio ovim čime se bavim ili bi se negde sakrio i trošio pare. Zar neko misli da sam ja bio saradnik Šarićevog klana za jedan Blekberi telefon?", upitao je premijer.

Dačić je rekao da mu je čudno što se njegov sastanak sa Radulovićem pominje posle pet godine i ocenio da je to i bio cilj pokretača te afere - da se sruši Vlada Srbije kroz optužbe za povezanost sa kriminalom, jer nikakve zamerke na politiku nisu mogli da iznesu.

Premijer je dodao da će njegov savetnik Ivica Tončev snositi posledice ukoliko se dokaže da je do svoje fakultetske diplome došao na problematičan način i da će se isto desiti sa bilo kojim saradnikom koji bude sporan na bilo koji način.

2024 © - Vesti online