Ponedeljak 25.02.2013.
21:54
Beta

Pala Vlada Republike Srpske

"Ovde se radi samo o zajedničkoj proceni da je potrebno uvesti jednu novu atmosferu, novi impuls"

"Doći će do ostavke Vlade u narednih dan - dva, a posle toga ćemo ići u formiranje novog sastava Vlade onako kako je najavljeno", izjavio je Dodik za Radio-televiziju RS (RT RS).

Dodik i Džombić sastali su se večeras u hotelu Kaldera u Laktašima i njihov sastanak trajao je svega 15 minuta.

Banjalučka Alternativna televizija (ATV) je javila da Dodik nije ponudio Džombiću nikakvu funkciju u novoj Vladi, kao i da su se predsednik i aktuelni premijer rastali u "ne baš prijateljskom raspoloženju".

Dodik je za RT RS rekao da je Džombić "važan čovek Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)", te da će se tražiti "određena rešenja za njegov budući angažman".

"Ovde se radi samo o zajedničkoj proceni da je potrebno uvesti jednu novu atmosferu, novi impuls, koji treba da eliminiše dosadašnje negativne konotacije i spekulacije oko Vlade. Džombić i ja se veoma razumemo i zajednički stojimo iza onoga što će se učiniti, bez ikakvih tenzija", kazao je on.

Predsednik RS je potvrdio da će se posle ostavke kabineta premijera Džombića odmah biti imenovan mandatar za sastav nove Vlade RS, nakon čega će biti zakazana posebna sednica parlamenta RS na kojoj bi trebalo da bude potvrđena nova Vlada.

Prema nezvaničnim informacijama, novi premijer RS trebalo bi da bude sadašnja ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, koja je jedan od najbližih saradnika Milorada Dodika.

Dodik večeras nije želeo da govori o tome ko će biti mandatar niti ko će biti ministri u novoj Vladi RS.

2024 © - Vesti online