Ponedeljak 25.02.2013.
19:41
Vestionline, B92

EL: Pravila jasna, ali kompromis moguć

To je potvrdio Dijego Fernandes, direktor Evrolige za komunikacije, a objašnjenje se uskoro pojavilo i na zvaničnom sajtu Evrolige.

"Evroliga bi želela da ispravi izjave direktora ABA lige gospodina Josipa Bilića, koje su se pojavile u medijima za vikend – želimo da pojasnimo da se Pravilnikom Evrolige odlučuje ko će se plasirati u EL, a ne statutima nacionalnih takmičenja. Takav je slučaj i u ostalim međunarodnim takmičenjima", navodi se u saopštenju.

Takođe, u dopisu se dodaje da postoji mogućnost da se ove godine napravi kompromis i da će se tim povodom čelnici Evrolige sastaju sa vodećim ljudima ABA lige.

"Evroliga je trenutno u razgovorima sa predsednikom ABA lige kako bismo pronašli rešenje koje će se odnositi samo na ovu sezonu, čime bismo zaštitili sportske interese klubova koji ove sezone nastupaju u toj ligi. Kada dođemo do rešenja, ono će biti objavljeno narednih dana"m stoji u saopštenju elitnog takmičenja.

Direktor ABA lige Josip Bilić još uvek nema vesti o ishodu sastanka predsednika ABA lige Radovana Lorbeka i čelnika Evrolige, a u međuvremenu se oglasio predsednik Igokee Boris Spasojević koji je kazao da da bi menjanje propozicija ABA lige moglo žestoko da se odrazi na stav ekipe prema ovom takmičenju.

2024 © - Vesti online