Ponedeljak 25.02.2013.
21:46
B92

Najčešće greške prilikom useljenja u prvi stan

Foto: Ilustracija
 

Vakuum guma za otpušavanje šolje

Većina ljudi prilikom opremanja svog prvog stana ne kupi gumu za otpušavanje wc šolje, jer smatraju da je to pomalo sramotno i uvereni su da im baš nikada neće trebati. Međutim, guma za otpušavanje sigurno je potrebna u svakom domu, a zapušena šolja može se dogoditi svakome, posebno ako živite u starijoj zgradi koja ima starije sevi.


Pranje kuhinjskih krpa

Iako vam se možda ne čini tako na prvi pogled, kuhinjske krpe su savršeno mesto za leglo bakterija ukoliko se ne peru redovno i na visokoj temperaturi. Mnogi koji se tek dosele iz roditeljskog doma jednostavno zaboravljaju na pranje kuhinjskih krpa te npr. kuhinjsku ploču ili čisto posuđe brišu prljavim krpama.

Loptice protiv moljaca

Naravno da je poželjno zaštiti stan od svih mogućih napasnika, uključujući i moljce. Ipak, oni neiskusni ponekad posežu za drastičnim merama pa istresu celu kutijicu loptice protiv moljaca iza kreveta ili na dno ormara nadajući se boljem učinku. Izbegnite tu grešku i nesnosan smrat te se pridržavajte uputstva.

Čišćenje ispod nameštaja

Mnogima ne pada na pamet da je potrebno obrisati i prašinu ispod nameštaja s vremena na vreme.

Spavanje na kauču

Dok smo mlađi, udoban krevet možda nije prva stvar na listi želja, ali spavanje na kauču može imati dugoročne posledice, a bol u leđima će vas još dugo vremena podsećati na to koliko je dobar dušek bitan.

Kutija s alatom

Iako vam se na početku samostalnog života možda čini da vam čekić ili klešta neće nikada trebati, poprilično se varate. Ukoliko ne želite da i za najmanje popravke plaćate majstora, nabavite dobro opremljenu kutiju s alatom koja je potrebna u svakom stanu.


Čišćenje mašine za suđe

Premda je znatno lakše staviti prljavo posuđe u mašinu i uključiti je nego oprati ga ručno, mnogi često zaboravljaju da je i samu mašinu za suđe preko potrebno očistiti s vremena na vreme.

2024 © - Vesti online