Nedelja 14.02.2010.
21:22
Vestionline

Koštunica ponovo predsednik DSS-a

Novi-stari predsednik i potpredsednici DSS-a
 

DSS će od danas, umesto sedam imati osam potpredsednika - četiri stara: Aleksandra Popovića, Dragana Jočića, Miloša Aligrudića i Slobodana Samardžiča, i četiri nova: Nenada Popovića, Miroslava Petkovića, Milicu Radović i Miloša Jankovića.


Koštunica je ranije danas, u javnom delu rada partijske skupštine, rekao da će DSS od građana Srbije traži podršku za svoju državnu i nacionalnu politiku i za raspisivanje vanrednih parlamentranih izbora.

"Vreme je za novu vladu koja će čuti glas naroda, pokrenuti privredu, graditi pravnu državu i državu zasnovanu na socijalnoj pravdi i solidarnosti, zaustaviti separatizam i dalje rastakanje države i sačuvati jedinstvenu i celovitu zemlju", istakao je Koštunica.

On je dodao da je na Srbiji da se zalaže za otvaranje dijaloga sa Briselom o pitanju poštovanja principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

"Pošto je Srbija još ranije istakla svoje opredeljenje za ulazak u EU i godinama učestvuje u procesu evropskih integracija, posle protivpravnog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, osnovno pitanje predstavlja stav Brisela o pristupanju celovite Srbije u EU", rekao je Koštunica.

Koštunica je predstavio načela nacionalne politike stranke među kojima su poštovanje Ustava Srbije kao brane dezintegraciji države, očuvanje srpske državnosti, kao osnov i mjerilo državotvorne politike, ekonomski jaka i socijalno pravedna Srbija, vojno neutralna država, podrška Srpskoj pravoslavnoj crkvi, demokratska obnova i podrška očuvanju Republike Srpske.

2024 © - Vesti online