Ponedeljak 25.02.2013.
10:44
Beta, Vestionline

"Skuplja struja posle grejne sezone"

Ne zna se koliko će biti poskupljenje!
 

"Cenu struje i metodologiju određuje nezavisno regulatorno telo - Agencija za enrgetiku i tu ministarstvo nema uticaja. Prošle je vreme kada su se ministri sedeli i sa strane određivali cene. Ministarstvo i Vlada kreiraju politiku", kazala je Zorana Mihajlović.

Ministarka je ocenila da je doboro što je Agencija povukla tarifni sistem jer je bio "nepravedan" i nije bio u skladu sa energetskom politikom. Ona je naglasila da posle izrade socijalnih karata Ministarstvo počinje da osposobljava javna preduzeća da bi bila konkurentna na tržištu.

"Nama nije cilj da prodamo ili privatizujemo EPS, mi hoćemo da ga osposobimo da ono bude konkurentano na tržistu. I mi smo već počeli da pomažemo EPS-u reprogramom dugova i otpisom kamata", kazala je ministarka i ocenila da građani i privreda duguju Elektroprivredi Srbije (EPS) oko milijardu evra. U cilju bolje naplate, struja će po najavi ministarke biti isključena svim neplatišama.

Na pitanje na koji način će država stimulisati redovne platiše, Mihajlovićeva je odgovorila da njima neće biti isključena struja.

A zašto bi se isključivala struja redovnim platišama?!

2024 © - Vesti online