Ponedeljak 25.02.2013.
09:45
Beta

SNP Naši optužuju G17 i Vojvođansku partiju da su falsifikovali potpise

SNP Naši tvre da je registracija Vojvođanske partija nezakonita

"Vojvođanskoj partiji je u tom kriminalu pomogao njihov tadašnji koalicioni partner G17 plus. Vojvođanska partija je osnovana u okviru projekta Ujedinjeni regioni Srbije (URS), a G17 plus im je pomogao da se registruju u aprilu 2010. godine, kako bi ta stranka postala deo URS-a", piše u saopštenju.

Dodaje se da je G17 Plus bez znanja svojih članova "falsifikovala" njihove potpise i "prepisala" ih u Vojvođansku partiju. Navodi se da među osnivačima Vojvođanske partije ima i mrtvih, među kojima i Dejan Dimitrijević zvani "Lonac", navijač FK Vojvodina koji je ubijen aprila 2008. godine u Futogu u obračunu navijača.

SNP Naši su zatražili od nadležnih da zabrane Vojvođansku partiju koja se u svom programu zalaže da Vojvodina bude republika u sastavu složene države Srbije.

Republičko tužilaštvo je od Ustavnog suda Srbije ranije zatražilo zabranu SNP Naši, ali je Ustavni sud odbio tu inicijativu. Nedavno je predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije Vladimir Cvijan rekao da postoje "nove okolnosti"
zbog kojih je moguće ponovo pokrenuti inicijativu za zabranu SNP Naši, organizaciju koju mediji često karakterišu kao "ultradesničarsku", "ekstremističku" i "klerofašističku".

2024 © - Vesti online