Ponedeljak 25.02.2013.
10:21
24sata

Ješić: Novi rezultati još gori

Sedam puta veći nivo aflatoksina od dozvoljenog, pokazale nove analize: Goran Ješić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu
 

Mleko nije ispravno i bilo bi licemerno da ja koji ne dam svojoj deci da ga piju, to prećutim. Guranjem pod tepih može se desiti da se situacija zakomplikuje a cela industrija doživi krah, kazao je potpredsednik Vlade Vojvodine i sekretar za poljoprivredu.

Pročitajte još:

* Ješić: Nudili su mi mito da ćutim!

* Ješić na tviteru: Ministra Kneževića boli k...

On dodaje da će najnoviji rezultati, "gori od prošlih", biti zvanično objavljeni za tri do četiri dana, kada ih potvrdi akreditovana laboratorija. Ješić je dodao i da nijedna akreditovana laboratorija u Srbiji nije htela da uradi superviziju rezultata, pa su uzorci poslati u Nemačku.

"Poslali smo mleko na analizu u dve akreditovane nemačke labaratorije, a prvi rezultati su pokazali da je procenat aflatoksina i do sedam puta veći nego što je bilo u prvim rezultatima", naglašava Ješić.

On je "zamenom teza" nazvao optužbe da je izazvao haos sa mlekom radi pridobijanja političkih poena i da se iza objavljivanje informacija o aflatoksinu krije namera lobija da uvezu GMO .

"Optužuje se onaj ko je ukazao na problem, a ništa se ne radi na rešavanju uzroka problema. Ne bi se ovolika prašina digla da je ministar Knežević kada je dobio rezultate rekao 'idemo da rešavamo probleme', umesto da ih gura pod tepih", izjavio je Ješić.


Ješić je za 24 sata objasnio da je prve rezultate o pojavi aflatoksina u mleku najpre je poslao Vladi Srbije, i nakon toga čekao sa objavljivanjem informacija onoliko koliko to zakon dozvoljava.

2024 © - Vesti online