Ponedeljak 25.02.2013.
06:14
RTS/Novi magazin

Putin nije zadovoljan novom limuzinom

Za sada ostaje u "mercedesu": Vladimir Putin

 Ruski predsednik Vladimir Putin odavno je izrazio želju da se, umesto u "mercedesu" S klase, vozi u limuzini domaće proizvodnje. Prvi se zadatka latio "ZiL", tradicionalni proizvođač vozila za ruske funkcionere, ali izgleda da njihov koncept nije zadovoljio Putinove želje.


Prema izveštajima magazina moscowtimes.com, ruskom predsedniku se nije dopao dizajn. Predstavljeni prototip ima motor zapremine 7,7 litara, čiju snagu prenosi šestostepeni automatski menjač.


Sedišta su od kože, a tu je i ono na šta je "ZiL" posebno ponosan: ekran povezan sa spoljnom kamerom, tako da putnici mogu da gledaju šta se dešava napolju čak i kada su zavese spuštene.


Osim toga, automobil poseduje specijalnu opremu namenjenu visokom stepenu bezbednosti, kako vozača, tako i putnika. Potrošnja goriva takođe je nešto na čemu se mnogo radilo, tako da automobil sada troši 25 litara na 100 kilometara.


Direktor kompanije "ZiL", Sergej Sokolov, rekao je da su navodi ruskih medija netačni, jer Putin još nije imao priliku da vidi njihov proizvod. Kabinet predsednika se nije oglasio po ovom pitanju.

2024 © - Vesti online