Nedelja 24.02.2013.
16:46
Beta

Proizvođači: Mleko ispravno. Istražite aferu

Proizvođači mleka iz kruševačkog kraja traže od Vučića da se ispita odgovornost onih koji su "veštački izazvali aferu sa mlekom"
 

Stočari - proizvođači mleka iz kruševačkog kraja, po rečima gradonačelnika Kruševca, Bratislava Gašića koji se s njihovom ocenom slaže, "odgovorno tvrde da u mleko nema povećanja niva aflatoksina" i da je afera s mlekom veštačka, te oni koji su je izazvali treba da "odgovaraju pred organima gonjenja jer su načinili štetu Srbiji od više od 30 miliona dinara dnevno".

Proizvođači mleka, po rečima predsednika Udruženja govedara "Mlečna dolina", Mirka Brkića, očekuju od Vlade da spreči otkupljivače da prestanu da otkupljuju mleko.

To udruženje okuplja 50-tak stočara, proizvođača mleka iz Velikog Šiljegovca. Brkić je novinarima rekao da su mlekare najavile smanjenje otkupne cene mleka što je za proizvođače veliki problem jer im je novac potreban za prolećnu setvu.

A u Vojvodini prosipali mleko i vređali Pajtića i Ješića

"Pokušavamo da dignemo glas, da dokažemo da je naše mleko ispravno, njega piju naša deca, naši unučići, mi tvrdimo da je dobro. Mi, seljaci, proizvođači mesa i mleka, nemamo ništa sa političkim previranjima koja se dešavaju", kazao je Brkić i naveo da redovne kontrole mleka do sada nisu pokazale nikakva odstupanja od standarda, a očekuju se rezultati vanredne kontrole. Proizvođači očekuju da ih inspekcija obavesti o tome koje preparate da ubuduće koriste da u mleku ne bi bilo aflatoksina.

2024 © - Vesti online