Nedelja 24.02.2013.
15:10
Beta

Slovenija i Hrvatska okovane snegom

Slovenci muku muče sa snegom

Saobraćaj je posebno otežan ili prekinut preko planinskih prevoja prema Austriji i Italiji gde su obavezni lanci. Na nekim graničnim prelazima je zbog snega s Hrvatske strane saobraćaj potpuno zatvoren. Saobraćajna policija pozvala je građane da bez velikog razloga ne kreću na put.

Problemi sa snegom i u Hrvatskoj. U Zagrebu, na Sljemenu, u zadnja 24 sata visina snežnog pokrivača povećala se za 14 centimetara - na 136, što je nova rekordna visina na toj mernoj stanici, gde je dosadašnji rekord iznosio 127 centimetara. Na Zavižanu, gde je juče postavljen snezni rekord za februar, jutros je izmereno 306 centimetara snega.

Time je ova zima, već pre kraja februara, zauzela treće mesto po maksimalnoj visini snežnog pokrivača (1981. je mereno 307, a 1984. 320 centimetara). Međutim, navedeni apsolutni rekord od 320 centimetara sve je bliži, prenose hrvatski mediji.

Zbog snega, koji je padao poslednja dva dana, otežan je saobraćaj u celoj Hrvatskoj, ali se sada najavljuju kiše, posebno obilne u Dalmaciji. Novi talas obilnih snežnih padavina ozbiljno je otežao saobraćaj i u Francuskoj, Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Italiji

2024 © - Vesti online