Nedelja 24.02.2013.
10:34 >> 13:02h
Beta

Nova eksplozija u Kosovskoj Mitrovici, nema povređenih


Foto - arhiva: Nova eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

Direktor Filijale Radul Kompirović rekao je da je to drugi napad na zgradu Fonda u Kosovskoj Mitrovici. Kompirović je ocenio da je cilj onoga koje bacio eksplozivnu narpavu da zaplaši radnike i korisnike Fonda. Uviđaj obavljaju pripadnici policije Kosova.

Filijala FPIO nalazi se u ulici Kolašinskoj na putu za multietničko selo Suvi Do na severu Kosova a ovo je novi u nizu bombaških napada koji su se u poslednjih nekoliko nedelja desili na severu pokrajine.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas napad na filijalu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Kosovskoj Mitrovici.

"Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohije. Tražimo od međunarodne zajednice da konačno počne sa kažnjavanjem počinilaca ovakvih napada na celoj teritoriji Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da se "svakog drugog dana izvrši napad na srpsko stanovništvo, a da niti jedan počinoc nije pronađen pa samim tim ni kažnjen".

2024 © - Vesti online