Subota 23.02.2013.
23:31
Vestionline, Beta

Vujošević: Težak poraz, posledice velike

Uprkos gripu vodio ekipu - Duško Vujošević

"Jako težak poraz, a koje sve posledice će imati ne mogu sada da kažem, ali neće biti male. Oni nisu bili opterećeni, niti su imali imperativ pobede", rekao je Vujošević posle poraza u Beogradu od Olimpije rezultatom 73:71.

Šef stručnog štaba crno-belih kazao je da slovenačka ekipa zasluženo pobedila i dodao da je njegov tim često igrao panično.

"Čestitam Olimpiji na zasluženoj pobedi. Odigrali su veoma borbeno, čvrsto, onako kako igraju i kod kuće. Veoma čvrsto na svaku kretnju razvijajući tajming blokova i organizovanu igru, šutirali su dobro kada se lomilo", kazao je Vujošević.

"Kada smo poveli osam razlike krajem treće četvrtine, pustili smo da serijom trojki i ulaskom u egal, budu u psihološkoj prednosti. Kada smo postali svesni opasnosti, nismo mogli da uđemo u tačan pristup, nego u paniku", dodao je trener crno-belih.

Partizan je porazom od Olimpije ugrozio mesto na fajnal-foru Jadranske lige, iako trenutno dele treće mesto sa skorom od 13 pobeda iz 24 meča sa Budućnosti i Radničkim koji imaju i utakmicu manje.

Vujošević je upitan i o informaciji da će finalisti F4 ABA lige ići u Evroligu, a potom je usledila vest da će to biti šampion i najbolji tim iz regularnog dela.

"Ako je to tačno ne bi bilo u redu jer minimum regularnosti je da se na početku znaju pravila. Međutim, to ne bi bio prvi put. Sećate se kada je Partizan osvojio trogodišnji ugovor, a onda je krenula široka akcija nekih ljudi protiv toga. Ovo sada bi bio manji prekršaj nego taj", zaključio je Vujošević.

2024 © - Vesti online