Subota 23.02.2013.
23:48 >> 00:46h
Beta

Vojvođanske demokrate neće vanredne izbore

DS: Nećemo prekrajati izbornu volju građana

"Ponavljanje takvih zahteva predstavlja nepoštovanje izborne volje građana. Očekivanje nekih budućih afera u Vojvodini kao razlog za izbore, a prećutkivanje afera koje prate republičku vladu, predstavlja klasičnu primenu dvostrukih aršina", navodi se u saopštenju.

DS je odbacio i argumente da je ekonomska situacija u Vojvodini loša i naveo da ta pokrajina ostvaruje više od 40 odsto bruto društvenog proizvoda Srbije, oko 38 odsto izvoza, a privukla je i više od 45 odsto stranih investicija Srbije. Dodaje se da Vojvodina ima najmanji uvoz i najbolje pokazatelje industrijske proizvodnje.

Ta stranka je još ocenila da dogovor SNS-a i Socijalističke partije Srbije da se međusobno podrže u drugom krugu dopunskih pokrajinskih izbora pokazuje da se njihovi kandidati "ne mogu pojedinačno suprotstaviti kandidatima DS-a".

U drugom krugu dopunskih pokrajinskih izbora u Apatinu će glasači birati između kandidata SPS-a i DS-a, a u Zrenanjinu i u Srbobranu između kandidata SNS-a i DS-a. Drugi krug izbora održaće se u nedelju, 3. marta.

Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS-LSV-SVM-LDP, a dopunski izbori neće bitno promeniti sliku u pokrajinskom parlamentu.

2024 © - Vesti online