Subota 23.02.2013.
16:08
Vestionline, Blic

Bilić: U Evroligu ide prvak i pobednik ligaškog dela

Josip Bilić

Pojedini mediji preneli su izjavu direktora Evrolige za komunikacije Dijega Fernandeza, koji je rekao da će plasman u najeltnije evropsko takmičenje obezbediti finalisti fajnal-fora.

Prema njegovim rečima, u kvalifikacije bi išla poražena ekipa iz polufinala koja je zauzela bolje mesto na tabeli tokom ligaškog dela ABA lige.

"Nisam pročitao tu vest, čuo sam i mogu da kažem da je to čista dezinformacija. Propozicije Jadranske lige su jasne, plasman u Evroligu obezbediće prvak fajnal fora i najbolje plasirana ekipa u regularnom delu takmičenja", rekao je Bilić Tanjugu, što je potvrdio i predsednik regionalnog takmičenja Radovan Lorbek.

Bilić je dodao da se teoretski može dogoditi da finalisti plej-ofa obezbede plasman u Evroligu.

"To je teoretski ostvarivo, ako bi Igokea zadržala prvo mesto na tabeli i igrala finale recimo sa Radničkim iz Kragujevca. Ukoliko bi Radnički pobedio u finalu, išao bi u Evroligu, ali mi to u ovom trenutku ne možemo da znamo", objasnio je Bilić.

Na tabeli trenutno vodi Igokea sa skorom 17-5, slede Crvena zvezda (15-6), dok Budućnost, Radnički i Partizan imaju po 13 pobeda i osam poraza.

2024 © - Vesti online