Nedelja 24.02.2013.
08:00
Mondo

Srbi vole grčko more

Plaža Mirtos na Kefaloniji - pravi mamac za turiste

Prema njenim rečima, kvalitet i cene turističkih usluga u Grčkoj su veoma "pristupačne i atraktivne" za turiste iz Srbije, i to je jedan od glavnih razloga velike posete.

Kefalojani je naglasila i da je turizam veoma važna industrijska grana u Grčkoj koja učestvuje u bruto društvenom proizvodu (BDP) sa oko 16 odsto, ostvaruje promet od oko 11 milijardi evra, a na tržištu rada učetvuje sa 18 odsto i pomaže zapošljavanju uglavnom žena.

Ministar periferije Makedonije i Trakije Teodoros Karaoglu kazao je da je ambicija Grčke da u 2013. godini postane broj jedan turističko odredište za srpske turiste, i to ne samo tokom letnjih meseci, već tokom cele godine.

Turistima iz Srbije Grčka je već decenijama omiljeno odredište tokom cele godine. Već početkom 2013, dok su se još sabirali "novogodišnji" utisci, Srpski turisti su iskoristili popust od skoro 50 odsto i razgrabili apartmane na Egeju, a za za neke termine za ovo leto već nema mesta.

Čak i tokom ekonomske krize, nemira i štrajkova, nismo odustajali od odlazaka, a najdraži nam je Halkidiki, kažu u turističkim agencijama.

2024 © - Vesti online