Petak 22.02.2013.
20:33
Vestionline

Eurobasket Slovenija 2013. promovisan u Beogradu

Slovenija promovisala Eurobasket 2013. u Košarkaškom savezu Srbije

U Košarkaškom savezu Srbije održana je promocija Eurobasketa 2013. koje će se od 4. do 22. septembra održati u Sloveniji.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga izjavio je da je saradnja između dva saveza uvek bila izvanredna i da je "lepa stvar što zajedno promovišemo Evropsko prvenstvo".

"Veliko mi je zadovoljstvo što su sa nama ambasador Slovenije u Srbiji, Franc But, kao i legenda jugoslovenske košarke Ivo Daneu. Imali smo izuzetnu saradnju sa lokalnim organizacionim komitetom i nadam se da će tako biti do početka šampionata. U dogovoru sa selektorom Ivkovićem već smo napravili plan i program priprema i verujem da ćemo spremno dočekati početak Eurobasketa. Inače, ovo je prvi put da dve federacije zajednički promovišu ovako bitan događaj", rekao je Bodiroga.

Ambasador Slovenije u Srbiji Franc But naglasio je da je srećan što se Evropsko prvenstvo održava u njegovoj zemlji i dodao da je siguran da će biti dobri domaćini.

"Ovo Evropsko prvenstvo je prilika da se Slovenija promoviše košarkom, ali i da se prikaže kao turistička destinacija. Dobro došli u Sloveniju", rekao je But.

Evropsko prvenstvo igraće se u Celju, Kopru, Jesenicama i Ljubljani. Direktor Evropskog prvenstva Aleš Križnar objasnio je da još postoje mali problemi sa dvoranama, ali da će sve biti spremno za šampionat.

"U Beogradu 2005. na Evropskom prvenstvu je bilo oko 8.000 navijača iz Slovenije. Nadam se da će sada u Sloveniji biti još više navijača iz Srbije", rekao je Križnar i dodao da će prve ulaznice biti puštene u prodaju 3. marta.

Bivši jugoslovenski reprezentativac Ivo Daneu, koji je sada ambasador i promoter Evropskog prvenstva, istakao je da mu je drago što je ponovo u Beogradu i poželeo da se "Slovenija i Srbija sretnu u finalu".

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković naglasio je da je Slovenija mnogo dala košarci i da je proteklih godina srpski nacionalni tim proveo mnogo vremena u toj državi na turnirima i pripremama.

"Slovenija je dala mnogo košarci. Za ovu prelepu zemlju vežu nas dobra iskustva. Pred mnoga važna takmičenja pripremali smo se na Rogli ili Kranjskoj Gori i na kraju imali dosta uspeha. U planu i programu priprema za Eurobasket 2013, jedan period sigurno ćemo provesti u Sloveniji, jer verujem da će nam ljudi i atmosfera pomoći da start šampionata dočekamo potpuno spremni", rekao je selektor Ivković.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra u Slovenji, a Srbija će igrati u grupi u Jesenicama.

2024 © - Vesti online