Subota 23.02.2013.
08:00
Smedia

Obući se za posao, a da šefu ne bode oči

Pristojno i interesantno, ali da nije malo ekstravagantno za posao?
 

Brendiranom odećom drugima možete da pošaljete poruku kako verujete da ćete dobiti veću platu ili više mogućnosti. Rošini Rajkumar, autor knjige "Communicate That!: Your Toolbox for Powerful Presentations" kaže da treba pripaziti kada se oblači skupa odeća, da ne biste bili ekstravagantni ili imali skuplju odeću od svojih nadređenih.

"Utisak koji ostavljate je da trošite mnogo vremena na doterivanje i praćenje trendova pa se čini kao da vam je više stalo do odeće nego do posla", poručuje Mišel Sterling, suvlasnik Global Image Group.

"Kežual stil oblačenja može da vas speči u daljem napredovanju na poslu jer ovakvim stilom možete da ostavite utisak da vam je svejedno i da ne želite da se trudite oko posla", objašnjava Ket Grifin.

Izazovnim odevanjem možete da ostavite sasvim suprotan utisak od željenog, a zbog dubljeg dekoltea i uskih suknji mnogi vas neće shvatiti ozbiljno po pitanju posla, pa bi tako sami sebi mogli da oduzmete određene prilike po pitanju napredovanja u karijeri.

"Klasična odeća, ako se nosi ispravno, izgledaće prikladno, a upravo bi takva trebala da bude poslovna odeća. Međutim, ako vam odeća stoji loše ili nosite pogrešne konfekcijske brojeve i krojeve, to će izgledati jako neuredno", kaže Grifin.

2024 © - Vesti online