Petak 22.02.2013.
02:34
Beta

Obradović: Vlada Srbije je efikasna i stabilna

Žarko Obradović: Prošlo je 200 dana od kako je Vlada formirana, i ona i dalje radi sa punim kapacitetom
 


"Za ovu Vladu su od početka krenule priče da neće izdržati mandat, a vidite da je vrlo efikasna. Na sednici Vlade mi nemamo nikakvih problema niti bilo koje iskre nerazumevanja ili nesaradnje. Moram da kažem da je skoro prošlo 200 dana od kako je Vlada formirana, a da ona radi sa punim kapacitetom", izjavio je Obradović za jagodinsku televiziju Palma plus.


On je podsetio da se i za prethodnu vladu, čiji je takođe bio član, govorilo da neće izdržati mandat i da će uslediti izbori, a da se to nije dogodilo.


"Rekao sam pre neki dan da postoje želje i ambicije mnogih krugova da ova Vlada ne ispuni ceo mandat i onih krugova kojima ne odgovara državna politika vezana za Kosovo i Metohiju, život naših ljudi tamo, zatim politika vezana za evrointegracije", kazao je Obradović.


On je naglasio da ima onih koji su zainteresovani da vide dokle će ići borba protiv kriminala i korupcije, a mnogima ne odgovara stabilan finansijski sistem.


"Mi imamo primarni zadatak da podignemo životni standard građana, da se otvore nova radna mesta. Podsetio bih da smo već u februaru 2013. godine, a pre njenog formiranja je bilo reči da nećemo imati novca za plate u novembru i decembru", rekao je Obradović.


Obradović je istakao da je predsednik Vlade postigao "fantastične rezultate u dijalogu s Prištinom ne ugrožavajući položaj i prava Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji i ne dovodeći u pitanje državnu politiku vezanu za status Kosova i Metohije".


On je podsetio i na izborne rezultate za tri pokrajinska poslanika u Vojvodini i rekao da su se izdvojile tri stranke - Srpska napredna stranka, Demokratska stranka i koalicija SPS-PUPS-JS.


"To prizivanje izbora sadašnjoj koaliciji apsolutno ne može da šteti. Mi smo jaki. E, sad, zašto ih drugi prizivaju? Ja mislim ne zato što očekuju da će biti bolji na izborima, nego zato što bi želeli da Vlada ne postoji i da se zaustavi ovaj proces rada Vlade", zaključio je Obradović.

2024 © - Vesti online