Petak 22.02.2013.
04:49
Vesti

Nikolić u septembru ponovo u sedlu

Deni Nikolić
 


Nikolić je kažnjen dvogodišnjom zabranom učešća u konjičkom sportu zbog pretnji upućenih glavnom kontroloru trka Teriju Bejliju. Disciplinska komisija je smatrala da bi Nikolić trebalo da bude kažnjen jednogodišnjom suspenzijom zbog kršenja kodeksa, čime je ukaljao ugled sporta kao i s dve godine zabrane zbog kršenja konjičkih propisa.


Međutim, VCAT je preinačio kaznu na godinu dana diskvalifikacije i godinu dana suspenzije iz konjičkog sporta. Odluka tribunala znači da će kontroverzni xokej moći da se vrati u sedlo ovog septembra.


Nikolićev advokat Džek Raš tokom saslušanja pred VCAT rekao je da bi dvogodišnja suspenzija značila kraj uspešne karijere xokeja, kao i da je zbog toga njegov klijent ostao bez primanja u iznosu 130.000 dolara. Podsetio je da Nikolić ne negira da je prekršio propise, ali je smatrao da je kažnjen prestrogo za počinjena dela.


Advokat je istakao da je za razliku od Nikolića xokej Damijen Oliver kažnjen sa samo 10 meseci diskvalifikacije jer se kladio na trkama, što je po njemu nanelo teži udarac sportu.

2024 © - Vesti online