Sreda 20.02.2013.
18:54
Vestionline, Kurir

Sjajni Bajković sačuvao mrežu protiv Šahtjora

Boban Bajković odbranio penal i odoleo napadima Šahtjora

Junak večerašnjeg meča bio je golman Boban Bajković, koji je u nekoliko prilika odlično intervenisao, a u 48. minutu odbranio je penal koji je izveo Košta.

Trener Zvezde Aleksandar Janković poslao je na teren sastav koji će suprostaviti Javoru na početku drugog dela šampionata, dok je prvi strateg Ukrajinaca Mirčea Lučesku ukazao šansu većini standardnih prvotimaca svoje ekipe.

Ukrajincima su u prvom poluvremenu opravdano poništena dva gola Mihtarijana zbog ofsajda, a najbolju šansu za Zvezdu propustio je Mudrinski u finišu meča.

Ovo je bio poslednji pripremni meč crveno-belih na pripremama u Turskoj i ekipa se sutra vraća u Beograd, gde će nastaviti pripreme za nastavak sezone u domaćem šampionatu. Crvena zvezda će 27. februara na svom terenu dočekati Javor u 16. kolu Superlige Srbije.

Trener Aleksandar Janković bio je zadovoljan učinjenim na utakmici sa velikim protivnikom, i dodao da je njegov tim spreman za nastavak domaćeg šampionata.

"Utakmica sa Šahtjorom je rezultat koji smo ostvarili značajan je prvenstveno za samopouzdanje i veru u sebe za naš tim. Realno gledajući, igrali smo protiv rivala koji predstavlja sam vrh evropskog fudbala, što dokazuje i činjenica da se pripremaju za revanš duel osmine finala Lige šampiona protiv Dortmunda. Činjenica je takođe da smo imali dosta sreće i da je protivnik promašio dosta prilika, od kojih je jedna i penal koji je odbranio Bajković, i želim posebno da mu čestitam na tome. Zadovoljan sam i kako su momci istrčali i kako su stajali na terenu odnosno taktički parirali ukrajinskom timu. Spremni smo za šampionat, i što se nas tiče, već sutra može da počne", rekao je Janković.

2024 © - Vesti online