Sreda 20.02.2013.
10:33
klix.ba

Kako voze ljudi nakon "duvanja"

Prvo su malo pušili marihuanu...
 

Sa njima je u automobilu, osim snimatelja, bio i instruktor vožnje kako bi mogao da spreči eventualnu nezgodu. Vožnju je posmatrao policijac i pratio nepravilnosti i greške tokom vožnje.

Na testiranju su učestvovali: mlada devojka koja svakodnevno puši marihuanu, odrasli muškarac koji marihuanu puši vikendom i stariji čovek koji marihuanu puši povremeno.

...pa su tako "veseli" seli za volan
 

Iako se ovaj test teško može okarakterisati kao naučno istraživanje, iz njega se ipak mogu izvući neki zaključci. "Naduvani" vozači su uglavnom vozili presporo.

Uglavnom su vozili presporo, ali je iznenađujuća kontrola koju su imali nad vozilom
 

Marihuana je nakon određene granice počela negativno da utiče na vozačke i navigacijske sposobnosti volontera, ali su svi uspeli da zadrže neverovatnu kontrolu nad automobilom.

Najvažnija činjenica - za razliku od pijanih vozača, oni su bili mnogo svesniji svog stanja i znali su da predstavljaju opasnost po sve učesnike u saobraćaju
 

Možda je i najvažnija činjenica da su oni, za razliku od pijanih vozača, bili mnogo svesniji svog stanja i da su znali da predstavljaju opasnost po sve učesnike u saobraćaju.

2024 © - Vesti online