Sreda 20.02.2013.
08:29
index.hr

Srpski hakeri napali osiječki univerzitet: Podsećanje na ubijenu decu

"U 'Dnevniku' Dijane Budisavljević našlo se i sledeće: 'Već tokom mog rada u dečjoj bolnici u Staroj Gradišci neka su deca umirala. Činilo mi se da pre nego što dete umre gliste napuštaju telo. Kako su deca bivala slabija, čitavo klupko glista napušta telo. Njihova telašca su stavljana na stepenice, koje su vodile na tavan, među prljavo rublje. Nisu im se ostavila ni odelce. Tada još nisam ni znala da će i u Zagrebu, u Domu za odojčad, samo papir omotavati jadna telašca umrlih.

U logor je pre podne došla i jedna komisija lekara i sestara zbog vakcinisanja protiv tifusa. Međutim, za posle podne je bilo planirano snimanje jednog propagandnog filma. Malim dečacima su obukli ustaške uniforme od loše papirnate tkanine. U tim uniformama smo ih i mi poveli, ukoliko nisu imali ništa drugo da obuku. Odvedeni su u mali, ograđeni park kojim je inače smeo da raspolaže samo komandant. Deca su postavljena kao da im se deli hrana. Dovedena su i deca sa livade koja su već tri dana gladovala, koja su vapila za hranom. Dugo su stajala na žarkom suncu.

Dvanaest hiljada spašene srpske dece, reči nisu dovoljne da izraze našu zahvalnost". Ovo je poruka koju je ostavio hakerski "Tesla team"

Tokom četiri godine, između aprila 1941. i maja 1945. godine, više od 73.316 dece ubijeno je u ustaškoj NDH. Najmlađa su bila još u kolevkama, dok su najstarija bila oko 14 godina starosti. Tokom Drugog svetskog rata, jedino mesto u Evropi gde su postojali specijalni logori za decu bila je upravo Hrvatska.

Hakeri najavljuju: Napadi će se nastaviti.

Pre nedelju dana, hakeri "Tesla tim" stavili su srpsku zastavu i ćiriličnu poruku na sajt visoke škole u Vukovaru.

2019 © - Vesti online