Sreda 20.02.2013.
00:47
Beta

Crna Gora, omanja zemlja, poveći kriminal

Slučajno izabrana slika iz arhive...
 

U policijskom dokumentu OCTA (Organized Crime Treat Asessment) se navodi da jednu od tih grupa predvodi Luka Đurović, blizak sa Beograđaninom Lukom Bojovićem, a drugu Veselin Bujić, otac Šćepana Bujića koji je u prošli petak u Baru ubio braću Dejana i Ljubomira Gojačanina.


Ti klanovi, kako se navodi, imaju na desetine saradnika, od kojih svako zna svoj zadatak u grupi, a bave se raznim poslovima - reketiranjem, "kamatašenjem", ucenama, zaštrašivanjima, ali i maltretiranjem običnih građana.


Neki od vođa klanova imaju svoje diskoteke, a neki se bave zakupom barova na plaži i drugih objekata u Baru i Budvi preko trećih lica.


Crnogorska policija je, nakon ubistva braće Gojačanin, uputila u Bar specijalnu jedinicu, osposobljenu za antiterorističke operacije, koja će, kako je ranije najavljeno, pretresti objekte osoba za koje se sumnja da se bave kriminalom i da su potencijalno opasne po bezbednost građana.


Posebna policijska jedinica će u Baru ostati bar dve nedelje, a pojačano će kontrolisati stanove i poslovne objekte čiji su vlasnici ili korisnici - osobe koje su osumnjičene za kriminalno delovanje.

2024 © - Vesti online