Sreda 20.02.2013.
00:14
RTS

Dečak pretučen u Štrpcu: Albanci me šutirali i vukli po asfaltu

Petar Ivanović se sakrio u školi od komšija Albanaca
 

Roditelji strahuju, jer su u ponedeljak trojica Albanaca pretukla dečaka Petra Ivanovića. Petar je oko podneva iz Gornje Bitinje krenuo u školu u selu Popovcu. Išao je putem koji koristi svaki dan.

"Presrela su me tri mala Albanca i mislio sam da neće da me diraju. Onda su me udarili u nos, odvukli do asfalta i šutirali me. Posle toga sam pobegao u školu", objašnjava Petar.

Njegov otac Nenad Ivanović rekao je da je policija posle incidenta uzela izjavu, ali nije rekla ništa zvanično šta će se dogoditi.

Petra su napala deca iz komšiluka. Provokacija komšijske dece bilo je i ranije, ali ne i fizičkog nasrtaja. Napad na Petra zaplašio je njegove i mobilisao roditelje ostale srpske dece u Gornjoj Bitinji.

"Organizovali smo protest ispred škole i ja do daljeg neću da puštam sina u školu, jer se plašim. To se desilo mom detetu, a može sutra da se dogodi i nekom drugom", rekao je Ivanović.

Jedan od roditelja Novica Dobrosavljević kaže da moraju da se organizuju na nivou sela i da traže pomoć od postojećih organa, jer, kako navodi, deca ne smeju više da putuju sama. Roditelji srpske dece u Gornjoj Bitinji su složni da ne šalju decu u školu dok im bezbednost ne bude zagarantovana.

2024 © - Vesti online