Utorak 19.02.2013.
17:49
Beta

SPS: Nema razloga za proteste Srba

Država radi u interesu i onih koji protestuju
 

Ružić podseća da se stavovi srpskog državnog vrha o kosovskom pitanju baziraju na visokom stepenu autonomnosti Srba na Kosovu.

"Nema razloga za protest. Predsednici vlade i zemlje, bazirajući stav na platformi i rezoluciji, kažu da će Srbi imati visok stepen autonomnosti i odlučivanja u rešavanju životnih pitanja koja se tiču naših sunarodnika na severu Kosova", rekao je Ružić.

On je naveo da građani moraju da shvate da je dijalog u interesu Srbije i da će rešenje biti u interesu građana.

"Svaki novi korak je iskorak ka održivom i sveobuhvatnom rešenju. Svaka nova runda pregovora nas vodi ka održivom rešenju", dodao je Ružić.

Poslanik SPS-a je kazao i da nema informaciju da li odbornici socijalista učestvuju u protestu Srba sa Kosova i ocenio da je to periferno pitanje.

"Država radi u interesu i onih koji protestuju i onih koji su se opredelili da ne protestuju", dodao je Ružić.

Predstavnici Srba sa severa Kosova danas su u Beogradu u Ustavnom sudu Srbije i Ministarstvu pravde proveravali dokle se stiglo u oceni ustavnosti sporazuma Beograda i Prištine.

U Briselu je danas inače počeo peti trilateralni sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija.

2024 © - Vesti online