Utorak 19.02.2013.
11:39
Vestionline, zurnal.rs

Ana: Nisam igrala u Fed Kupu, zbog straha od predaje

Bojala se predaje meča u Fed Kupu - Ana Ivanović

Posle pobede nad Anastasijom Pavljučenkovom od 6:3, 7:6(5), Ana je za "Sportski žurnal" rekla da je propustila nastup za nacionalnu selekciju koja je poražena u Nišu - po savetu doktora, jer je i dalje muči rame.

"I dalje imam probleme sa ramenom. Od Melburna me muči, snimala sam, imam veliki ožiljak od ranije. Doktori su me savetovali da se odmorim, zato nisam igrala u Fed kupu. Bukvalno do nedelje nisam servirala. U sportu, pogotovo u tenisu, jedan dan može mnogo da znači u pogledu oporavka. Druga stvar, doktori su mi savetovali da ne igram tako rano. To je bio razlog", rekla je Ana, dodavši:

"Sigurno je teže u Fed kupu nego na turnirima koji se smenjuju svake nedelje, ali je i lepše. Jednostavno, deo sam tima i to reko imamo prilike da iskusimo. Sve smo uživale u tom timskom duhu i nadam se da ćemo opet zaigrati bar u aprilu, u baražu za opstanak u Svetskoj grupi. Meni je bilo najteže što sam propustila Fed kup, jer sada moramo da se borimo za opstanak. Nije bila laka odluka, ali morala sam da presečem jer nisam želela da prolazim kroz ono što sam prolazila u Bratislavi, kada sam morala da predam meč Cibulkovoj", rekla je Ana za "Žurnal", istakavši da bi volela da igra u Nemačkoj u baraž meču krajem aprila, ali da sve zavisi od stanja njenog ramena.

2024 © - Vesti online