Utorak 19.02.2013.
10:06
Politika

Samardžić: Nismo iznenađeni što je Nikolić izneverio obećanja

DSS je podržao Nikolića na predsedničkim izborima, a sada traži njegovu ostavku: "Počeo je da daje izjave koje su sasvim jasno na putu predaje Kosova"
 

- Podržali smo Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima zato što je obećao diskontinuitet sa katastrofalnom politikom prethodne vlade, ali kada je počeo da daje izjave koje su sasvim jasno na putu predaje Kosova, blagovremeno smo istupali, upozoravali i upozoravamo na njegove aktivnosti, to je sve što možemo. DSS je podržao Nikolića, jer je to bio jedini način da se smeni dotadašnja vlast, što smo mi želeli. Ali u momentu kada je predsednik Nikolić promenio prvu verziju svoje platforme za Kosovo, pod spoljnim i unutrašnjim pritiscima, kad je prihvatio koncepciju autonomije Srba u okviru nezavisnog Kosova, mi smo videli da nema ništa od njegove prve predsedničke uloge, da štiti Ustav i teritorijalni integritet Srbije. Tada smo u parlamentu rekli da daje Kosovo za datum za EU. Kada je rekao da institucije Srbije

"Vlast odlučila da Srbiji puca u slepoočnicu"

treba zameniti kosovskim koje će kao biti srpske, onda je definitivno postalo jasno da on imenom i prezimenom i svojom funkcijom staje iza te politike predaje Kosova. Mi nismo time iznenađeni, budući da je ta stvar išla iz nedelje u nedelju, iz meseca u mesec ka takvom rešenju, tako da smo podozrevali da će to tako i da bude, objasnio je potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić.

2024 © - Vesti online