I pomaže i savetuje

Najzad imaju pravi dom: Porodica Petković

Ovog puta za intervenciju je potrebno 14.500 evra jer je neophodno odvajanje novih matičnih ćelija, pošto su do sada iskorišćene one koje su ranije izvađene.
Igorova majka Mileva uspela je da prikupi oko 6.000 evra, a ovih dana stigla je i nova donacija njihovog dobrotvora i redovnog donatora Nenada Glišića iz Kopenhagena. To je peta donacija od kako se Igor vratio iz Rusije nakon desete transplantacije.


- Naš deda Nenad počeo je da nam šalje novac ponovo čim smo se vratili u Bratunac i to čuvamo za avionske karte. Beskrajno smo mu zahvalni što je svih ovih godina uz nas. Neka ga zdravlje dobro služi, nikada nećemo moći dovoljno da mu se odužimo - kaže Mileva Dundić.


Očekujući naredni odlazak u Rusiju, Igor Dundić neumorno vežba. Lekari su zadovoljni efektima ranijih transplantacija, ali su mu svetovali da jača mišiće kako bi bili u što boljem stanju. Igor je to ozbiljno shvatio i nema dana da ne odradi sve ono što je neophodno.

Dok on vežba, njegova majka pokušava da uz pomoć dobrih ljudi dođe do novca koji nedostaje za sledeći odlazak u Rusiju.

Očekujući 12. mart

Mileva Dundić se nada da će uspeti da prikupe novac za Igorov odlazak u Rusiju i da će u Moskvu krenuti najkasnije 12. marta. Ako se to ne desi, imaće veliki problem, jer im ističe viza. Tada će se sve prolongirati i iskomplikovati, a Igoru je veoma važno da transplantacije budu obavljene u određenim razmacima i prema dinamici koju su odredili ruski lekari.

Još jedna porodica može da računa na podršku našeg plemenitog čitaoca Nenada Glišića iz Danske. To je mladi bračni par, Goran i Snežana Petković iz Ristovca kod Vranja.


Ovoj nekada domskoj deci, a sada roditeljima mališana Aleksandra i Nemanje, koji su odlučili da uprkos životnim nedaćama sviju toplo porodično gnezdo, deda Nenad već dugo pomaže. Ne samo novčanim prilozima, već i korisnim savetima koje može da da samo dobronameran čovek pun životnog iskustva.


U pismu koje je uputio svojim mladim štićenicima deda Nenad ih savetuje kako da na najbolji način iskoriste novac, da svoj skromni dom učine sigurnim i prijatnim mestom za život, kako da reše probleme sa okućnicom, septičkom jamom...


Letos su Petkovići sređivali dve sobice, kupili su frižider zahvaljujući pomoći Nenada Glišića, planirali da urede i kupatilo. Njihov dobrotvor iz Danske uvek im je savetovao da rade sporije, ali kvalitetnije, da skupe dovoljno novca pre nego što se upuste u neke ozbiljnije radove na kući.


A Petkovići su strpljivi. Najvažnije im je da se lepo slažu i vole, da konačno imaju svoj krov nad glavom i porodicu o kojoj su dugo sanjali dok su živeli u domu. Da bar deo njihovih snova postane java pobrinuli su se i humani čitaoci "Vesti".

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2022 © - Vesti online