Utorak 19.02.2013.
14:05
V. Tasić - Vesti

Mia Borisavljević: Meni niko ne nudi drogu

Ko će mene da natera: Mia Borisavljević
 


- Ja sam u seriji ono što jesam - pevam u jednom beogradskom klubu i dobila sam mnogo pohvala na račun pevanja i izgleda. Kad sam prihvatila da se pojavim u seriji, imala sam samo jedan uslov: da ne budem kompromitovana kao ličnost ili pevačica - kaže Mia.

Nije baš tako ispalo. Zar nije kompromitovanje to što pevačica početnica šmrče?
- Estrada je tu malo banalizovana, serija negde čak vuče na komediju. Sve bi imalo veću težinu da su gledaoci čitali između redova, umesto što je sve servirano kao na tacni. Ipak, moralo je da bude malo komercijalizovano. Podilazilo se gledaocima u stilu - hoćete da vidite pevačicu kako se drogira? Evo vam! Kao pevačica nigde nisam kompromitovana, ali moje zanimanje... Ipak, to je više ironija i parodija nego prava slika estrade.

Uvek po principima

Snimili ste i reklamu, igrali u seriji, koliko ste zaradili?
- Najveći dobitak je marketing, koji je vredniji od honorara. Nema novca koji bi mene fascinirao ili zbog koga bih uradila nešto što nije u skladu s mojim principima. Ali, nisam radila za džabe, u svakom slučaju jesam zaradila, ali to nije neka fascinantna suma.

Znači, važno vam je samo da što duže i što češće budete na televiziji?
- Ne uvek, samo kada imam razloga za to, kao što je sada, dok predstavljam nove pesme. Inače, ne voli da iskačem iz frižidera. Treba naći pravu meru, a ja mislim da u tome uspevam. Ima perioda kada se povlačim i kada me nigde nema.

Pevate često po beogradskim klubovima, da li su vama nekad nudili drugu?
- Iskreno, nisam bila u takvim situacijama. Niko mi ništa nije nudio, niko me ni na šta nije primoravao. Ne nudi se droga baš tako na izvolte. Više sam o svemu tome čula nego što sam videla. A, i ono što sam videla, nisu bile moje kolege. Estrada se uvek uzima kao loš primer samo zato što je najistureniji deo društva. Ali, kakva je uopšte situacija u našem društvu, na estradi je još i dobro.

Kako vam ide na ljubavnom planu. Niste krili da imate problema s momcima?
- Sada je odlično - spremna sam za novu ljubav. Trebalo mi je vremena da se sredim posle agonija kroz koje sam prolazila sa momcima, a kraj svake veze je bila agonija. Nema lepih i lakih raskida, kao što nema ni prijateljstva posle ljubavi. Dugo to nisam mogla da shvatim. Uvek sam pazila da nekoga ne povredim, pokušavala da olakšam raskid, a izazivala sam sasvim suprotan efekat. Sve moje veze su se završavale teško, komplikovano, s puno drame i problema. Bezbroj puta sam se pitala zašto se to meni dešava.

I šta ste zaključili?
- Nisam mogla da zaključim ništa, pa sam potražila stručnu pomoć i otišla sam kod psihologa. Posle razgovora, rekao mi je da privlačim problematične muškarce i dao mi savet da promenim svoje stavove, kriterijume, razmišljanja! Kao da me je polio hladnom vodom, iako sam u dubini duše i sama naslućivala da je problem u tome što privlačim čudne tipove.

2024 © - Vesti online