Ponedeljak 18.02.2013.
17:44
Vestionline, Beta, rts

Potpisan ugovor za proizvodnju ALAS-a

ALAS definiše nove generacije raketnih sistema sličnih i većih dometa
 

Predstavnici srpske kompanije Jugoimport SDPR i kompanije Emirates advanced research and technology holding (EARTH) su u Abu Dabiju potpisali ugovor o zajedničkom razvoju i opremanju raketnog sistema ALAS, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić prisustvovao je u potpisivanju ugovora, navodi se u saopštenju i dodaje da je ovo značajan trenutak za srpsku raketnu industriju, za fabrike kao što su "Krušik", "Teleoptik" i "UTVA".

Ovaj ugovor za zajednički razvoj raketnog sistema ALAS definiše nove generacije raketnih sistema sličnih i većih dometa i prethodi ugovoru za zajedničku proizvodnju i isporuku velikih količina, kako ovih raketa, tako i celog raketnog sistema i svih njegovih komponenti, dodaje se u saopštenju.

Ugovor su potpisali direktor "Jugoimport SDPR-a" Jugoslav Petković i jedan od direktora kompanija EARTH Salem el Abri.

"Ovde se radi o velikoj investiciji koja će značajno ubrzati i naš razvojni proces i nove tehnološke mogućnosti iz najsofisticiranije oblasti raketne tehnike, kao i razvoja senzora za vođenje i upravljanje raketama", izjavio je zamenik direktora Jugoimport SDPR Nenad Miloradović posle potpisivanja ugovora.

2024 © - Vesti online