Ponedeljak 18.02.2013.
16:38
Beta

Vojna bolnica u Petrovaradinu otvorena i za civile

Vojna bolnica u Petrovaradinu od sada je otvorena i za građane: Moraju imati uput izabranog lekara (Foto: Ilustracija)
 

Sević je rekao da su Vojna bolnica i Fond za zdravstveno osiguranje potpisali ugovor da osiguranici fonda mogu korisiti usluge te zdravstvene institucije, kao sekundarne zdravstvene ustanove na teritoriji Novog Sada.

Prilikom obilaska Vojne bolnice, Sević je pojasnio da u praksi to znači da sa uputom izabranog lekara, Novosađani mogu doći i zakazati dopunsku dijagnostiku ili neku od medicinskih intervencija, poput laboratorijske dijagnostike ili intervencije iz oblasti opšte hirurgije, za koje je velik red čekanja u Poliklinici Kliničkog centra Vojvodine.

"Suština je da su već od danas vrata Vojne bolnice širom otvorena za sve Novosađane", poručio je predsednik gradskog parlamenta.

Vojna bolnica u Petrovaradinu ima hirurško, ortopedsko, urološko, oftalmološko odeljenje, ORL, interno odeljenje, kardiologa, a raspolaže i sa jednim savremenim mamografom, kao i sa dva nova ultrazvučna aparata.

"Mi jesmo mala bolnica, ali je sve na jednom mestu. Praktično, dijagnostika i lečenje je u istom hodniku", rekao je načelnik Vojne bolnice pukovnik Bratoljub Brkljača. Prema njegovim rečima, gradu je realno nedostajala jedna opšta bolnica, upravo kakva je Vojna.

"Mi nismo nikome konkurencija, mi smo ispomoć. Otvaranje Vojne bolnice za civile je dobro za sve građane Južnobačkog okruga i za sve nas, koji smo tu zbog pacijenata", kazao je Brkljača.

2024 © - Vesti online