Ponedeljak 18.02.2013.
14:13 >> 19:25h
Vestionline, Beta

Zvezda desetkovana igra protiv Galatasaraja

Vlada Vukoičić

"Ova utakmica nema takmičarski značaj ni za nas ni za Galatasaraj. U Istanbul ne putujemo sa belom zastavom, ali smo u veoma teškoj situaciji. Igramo protiv veoma kvalitetnog protivnika, čeka nas naporan put, a ako se tome doda da će nam se u samo 48 sati skupiti dve utakmice i dva treninga, jasno je da nas čeka vrlo težak posao", rekao je Vukoičić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde sutra od 20 sati igraju u Istanbulu protiv Galatasaraja utakmicu poslednjeg, šestog kola Grupe L, druge faze takmičenja u Evrokupu.

Crveno-beli su posle prošlonedeljnog poraza od Bamberga u Pioniru od 92:78 izgubili šanse za prolaz u četvrtfinale, a posle sutrašnje utakmice takmičenje će završiti i Galatasaraj.

"Pokušaćemo da izborimo pobedu, jer nije isto ako takmičenje u Evrokupu završimo sa tri pobede i tri poraza ili skorom od 2-4", rekao je on.

Zvezda je sinoć u 21. kolu Jadranske lige pobedila Partizan sa 84:76, a tokom utakmice povredili su se pojedini igrači.

"Neke igrače moramo da odmorimo, a neke povređene da zalečimo. Zbog toga u Istanbul neće putovati Raško Katić i Igor Rakočević. Takođe, Majkl Skot se u duelu sa Partizanom ukočio, Ivan Smiljanić je dobio visoku temperaturu, pa će i oni biti primorani da ostanu u Beogradu", rekao je Vukoičić.

Vukoičić će u Istanbulu na raspolaganju imati 11 igrača, a u ekipu će vratiti Luku Mitrovića i Milana Milovanovića.

Zvezda stavila Brauna na transfer listu

 

Košarkaški klub Crvena zvezda stavila je danas centra Eltona Brauna na transfer listu i objavila da američki internacionalac neće više biti u konkurenciji za prvi tim.

 

Nikakvi drugi detalji i objašnjenja nisu objavljeni, a tim je trenutno na putu za Istanbul na meč sa Galatasarajem u šestom kolu druge faze Evrokupa.

 

Ovo znači da će 29-godisšnji Braun i dalje zarađivati novac po ugovoru dok ne nađe novi klub. On je ove sezone u Jadranskoj ligi imao je prosek od 8,7 poena i 4,2 skoka po meču, a u igri je provodio 15,8 minuta.

2024 © - Vesti online