Ponedeljak 18.02.2013.
11:39
Vestionline, Beta

Košarkaši Zapada pobedili Istok u Ol star utakmici

Zvezde NBA lige u Hjustonu

Najbolji igrač utakmice (MVP) bio je igrač Zapada iz Los Anđeles Klipersa Kris Pol, koji je postigao 20 poena i imao 15 asistencija i četiri ukradene lopte.

Ovo je treća uzastopna pobeda Zapada nad Istokom u ovom prijateljskom egzibicionom nadmetanju, koje se organizuje od 1951. godine.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 30 poena i šest skokova, Blejk Grifin ubacio je 19 poena, Džejms Harden 15, dok je Rasel Vestbruk dodao 14 poena. Kobi Brajant postigao je devet poena uz osam asistencija, ali je u poslednjim minutima u dva navrata blokirao dva šuta Lebrona Džejmsa.

U ekipi Istoka najbolji je bio Karmelo Entoni sa "dabl dabl" učinkom od 26 poena i 12 skokova, Dvejn Vejd postigao je 21 poen i imao sedam asistencija, dok je Lebron Džejms dodao 19 poena.

"Timski smo odigrali dobro u odbrani. Kobi je bio dobar, teško je zaustaviti Lebrona, ali dao je sve od sebe. Uspeo je da blokira dva Lebronova šuta. Ali Si Pol nas je veoma dobro držao u igri", rekao je Durent.

Ekipa Zapada je vodila posle sve tri četvrtine, ali tokom tih perioda nije uspela da stekne više od osam poena prednosti.

U četvrtoj četvrtini je Zapad ipak uspeo da se odlepi i stekne dvocifrenu razliku predvođen Raselom Vestbrukom i Džejmsom Hardenom. Pol je pogodio "trojku", a Brajant je posle koša blokirao šut Džejmsa, nakon čega je Durent "zakucao" za 136:126.

Zapad je prednost čuvao i atrkativnim "zakucavanjem" Grifina. On je sebi asistirao, tako što je loptu prvo bacio o tablu, a nakon toga poentirao za 142:134.

"Bilo je sjajno igrati drugi put u Hjustonu. Istok nije pobedio, ali svi smo pobednici, jer smo učesnici Ol-star utakmice. Bilo je sjajno", rekao je Dvejn Vejd.

Tokom utakmice igrači su izvodili skečeve i zbijali šale na račun protivnika. Čak su i brojne poznate ličnosti koje su sedele pored terena učestvovale, pošto je Vestbruk u pokušaju da oduzme loptu protivniku uleteo na mesta pevačice Bijonse i njenog supruga muzičara Džej Zija.

2024 © - Vesti online