Ponedeljak 18.02.2013.
10:55
Beta

VP: Nismo separatisti i ekstremisti

Separatizam je težnja za otcepljenjem iz neke zajednice, a to u Vojvodini nije slučaj: Vojvođanska partija
 

"Separatizam je težnja za otcepljenjem iz neke zajednice, a to u Vojvodini nije slučaj. Naprotiv, mi hoćemo zajedno - ali ravnopravno", navodi se u saopštenju te partije, čiji su aktivisti nedavno po Novom Sadu lepili plakate "Vojvodina republika - Sloboda za

Vojvodinu".

Ta stranka je ocenila da je, s druge strane, zalaganje za ukidanje AP Vojvodine veoma dobro organizovano s jasno podeljenim ulogama i zacrtanim ciljem.

"Danas niko nema prava da se zavarava kako, eto, neke male grupe rade na ukidanju Vojvodine", navodi se u saopštenju i dodaje da su predsednik te partije Aleksandar Odžić i njeno članstvo u poslednje vreme primili pretnje.

Vojvođanska partija je navela da se zalaže za ustavno reformisanu državu Srbiju, koja će biti složena i u kojoj će Vojvodina imati status republike, s pravom na sopstveni Ustav, zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast te raspolaganje sopstvenom imovinom, prihodima, resursima.

"Za ove ciljeve se vredi boriti i naša generacija nema prava na odustajanje! Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu", poručuje se na kraju saopštenja.

2024 © - Vesti online