Ponedeljak 18.02.2013.
02:51
Beta

Protest u Podgorici zbog nasilja na crnogorskim ulicama


Protesti u Crnog Gori zbog nasilja na ulicama
 

Građani okupljeni na trgu Vektra, na kojem su smeštena ministarstva i sedišta banaka i telekomunikacionih kompanija, u tišini pale sveće povodom ubistva dvojice mladića u Baru pre dva dana. Slična protestna okupljanja bila su u Baru, Kotoru i Bijelom Polju.

Policija je juče saopštila da je uhapsila Šćepana Bujića (20), osumnjičenog za ubistvo braće Dejana (26) i Ljubomira (24) Gojčanina u Baru. Bujić je od ranije poznat policiji.

Crnogorski ministar unustrašnjih poslova Raško Konjević i direktor policije Božidar Vuksanović najavili su danas "agresivan odgovor države na ponašanje barskih kriminalnih grupa" i poručili da "pojedinci iz kriminalnog miljea ne mogu biti jači od države".

Ubistva dva brata u Baru, u kojem su česti obračuni kriminalnih grupa vatrenim oružjem, izazvalo je revolt više hiljada građana koji su se sinoć okupili na protestu zbog nasilja.

Konjević je rekao da će tražiti od tužilaštva da se "utvrdi gde je problem u  nepostupanju nadležnih državnih organa" i ocenio da je "nedovoljna koordinaciju" dovela do toga da počinioci teških krivičnih dela, koji već imaju krivični dosije, "nisu u
zatvoru, nego na ulici".

2024 © - Vesti online