Nedelja 17.02.2013.
16:56
J. L. Petković - Vesti

Tačijev zamenik razgovarao sa Dačićem?

Slobodan Petrović i Hašim Tači 
 

- Nije prvi put da sam se sreo i razgovarao sa Ivicom Dačićem. Susretali smo se i na toj, i na drugim manifestacijama, i to je opšte poznato. Razgovarali smo o dijalogu i o sveukupnoj situaciji na Kosovu i veoma sam ohrabren onim što sam čuo od gospodina Dačića. Međutim, ono što je sada važno, je to da bi mi trebalo da uspostavimo i zvanične kontake i komunikaciju, kazao je Slobodan Petrović gostujući u emisji "Slobodno srpski" koja se emituje na mreži srpskih TV stanica na Kosmetu.

On je ocenio da najava predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će “paralelne” institucije biti zamenjene novim kosovskim, na čijem će čelu biti Srbi nije ništa novo, već "nešto što po Ahtisarijevom planu već funkcioniše pune tri godine i daje konkretne rezultate u procesu poboljšanja života i opstanka Srba“.

-Jedina novost je u tome što je predsednik Srbije sad to zvanično i potvrdio, kazao je Petrović, koji je 2008.godine proglašen za "političku ličnost godine na Kosovu", a smatra da bi ove godine to priznanje trebalo ravnopravno da podele predsednici dveju vlada, odnosno Hašim Tači i Ivica Dačić, "zbog doprinosa u procesu dijaloga".

2024 © - Vesti online