Nedelja 17.02.2013.
15:41
Beta

Dačić: Poljoprivreda je šansa Srbije

Dačić: Gde nema seljaka nema ni Srbije
 

Otvarajući Deseti svetosavski sabor mladih poljoprivrednika Srbije Dačić je rekao da se zemlja ne obrađuje, da je prepuštena na milost i nemilost onih koji jedini imaju para, da je zemlja društvenih kombinata je opljačkana.

"Ono što je najgore je jasno da gde nema seljaka nema ni Srbije", rekao je Dačić na otvaranju skupa u Sava centru.

Srbija mora da uloži maksimalne napore da ulaže u poljoprivredu da ne bi od poljoprivredne zemlje postala zemlja uvoznica, naglasio je premijer.

"Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u bolju budućnost Srbije", rekao je on.

Dačić je ukazao na to da nije bilo srpskog seljaka Srbija ne bi opstala.

"Srbiju nisu branila gospoda sa Terazija već seljaci iz najudaljenijih sela", rekao je Dačić.

Premijer je naglasio da on ima posebnu obavezu prema poljoprivredi, jer je još u svom ekspozeu istakao važno mesto poljoprivrede koja je razvojna šansa zemlje, a tada je rekao da je "Srbija bašta Evrope" i da tu šansu moramo iskoristiti, a ne da se setimo poljoprivrede samo kada su prirodne nepogode.

Dačić je rekao da pravilnim subvencionisanjem treba da se učini da Srbija, koja ima veliki poljoprivredni potencijal, ne postane uvoznik poljoprivrednih proizvoda. Ukazao je da je veoma važno da se radi na obnavljanju stanovništva i rekao da su veliki delovi Srbije prazni i da je problem kako sačuvati zemlju.

"Zalažem se za realno održivu demografsku politiku, da se deca rađaju jer nam neće biti potreban ni jedan neprijatelj spolja, sami ćemo sebe uništiti", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online