Nedelja 17.02.2013.
14:07 >> 16:46h
Vestionline

Zimonjiću i Lindštedu titula u Roterdamu

Titula u Roterdamu - Nenad Zimonjić i Robert Lindšted

Zimonjić i Lindšted su do titule došli pobedom u finalu nad Holanđanima Tijemom de Bakerom i Hutom Galungom sa 2:1, po setovima 5:7, 6:3, 10:8.

Zimonjiću je to 47. trofej u karijeri, a on i Lindšted su do njega došli posle sjajnog preokreta i jednog sata i 25 minuta igre.

Ziki je posle trijumfa rekao je da će mu titula u Roterdamu pomoći da sa mnogo više samopouzdanja zaigra u nastavku sezone.

"Uvek je lepo kad osvojiš prvu titulu. Ovo nam je četvrti turnir od početka godine i dosta smo se mučili. Početak nedelje je bio težak i mogu da kažem da smo imali i sreće. Ovaj trofej će nam podići samopouzdanje i planiramo da igramo bolje u nastavku sezone", rekao je Zimonjić za sajt ATP.

Zimonjić i Lindšted su od početka sezone gubili na startu turnira u Dohi i Sidneju, a bez uspeha nastupali su i na Australija Opena, gde su eliminisani u drugoj rundi.

"Neverovatan je osećaj. Nismo imali najbolji početak sezone, ali to je normalno kad imaš novog partnera. U Roterdamu smo imali nekoliko neizvesnih mečeva, ali smo se borili i pružili dobru igru u polufinalu i finalu", rekao je Lindšted.

Za trijumf u finalu srpsko-švedskoj kombinaciji koji su inače bili treći nosioci, pripao je ček na 90.000, od ukupnog nagradnog fonda koji iznosi 1.267.875 evra.

2024 © - Vesti online