Subota 16.02.2013.
02:56
trojka.rs

Britanski novinari: Srbija je "cool"

Ovim terminima se opisuju zemlje Starog kontinenta
 

I "Gugl", svemoguć kao što i jeste, dodelio je Srbiji epitet "cool". Naime, to je prvo što je "Gugl" automatski izbacio novinarima "Dejli mejla" kada su ukucali "Serbia is".

Pored nas, britanskom "Guglu" se očigledno najviše dopala Poljska koja je za njega "zadivljujuća".

Od naših komšija, epitete je dobila Albanija koja je "loša", Bugarska koja je "živa" i Rumunija koja "pada". Najgore su, možda, prošle Nemačka koju je "Gugl" opisao kao "naš problem", Belorusija koju smatra "mrtvom" i Danska, koja je kvalifikovana kao "zatvor".

Britanija je "klopka", Irska "atlantida", Holandija "spremna", a Švajcarska "vaša". Francuska je, kratko i jasno, "slanina", Španiju Google doživljava kao "različitu", dok se sa imenom Italije poigrao spelujući ga drugačije.

Novinari "Dejli mejla" su, tako, zahvaljujući "Guglu" saznali da je Norveška "skupa", Švedska "neutralna", a Finska jednostavno "čudna". Ukrajina je "slaba", Estonija "siromašna", Letonija je "država", a Rusija "se vratila", ocenjuje "Gugl"

Naravno, rezultati koje pretraživač automatski prikazuje zavise od zemlje iz koje pretražujete, ali i od prethodnih pretraživanja na tom računaru.

2024 © - Vesti online