Petak 15.02.2013.
20:25
Vestionline

UEFA kaznila "orliće" sa dva meča bez publike

Incident u Kruševcu dobio svoj epilog u UEFA

Komisija za žalbe Evropske fudbalske unije, nije usvojila većinu zahteva Disciplinskog ispektora UEFA Žana Samjuela Lebue, pa će kazne za vinovnike incidenata na utakmici baraža za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija između Srbije i Engleske u Kruševcu ostati ne promenjene, osim kazne da umesto jedan meč pred prazim tribinima, "orliće" čekaju dve utakmice bez prisustva publike.

To znači da novčana kazna od 80.000 evra, dvogodišnja suspenzija Luke Milutinovića i ostale pojedinačne izrečene kazne ostaju na snazi.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je danas u Nionu da je Komisija za žalbe UEFA odlučila da mladi nacionalni tim igra dve utakmice kvalifikacija na praznom stadionu, od kojih je jedna već odigrana u decembru i potvrdio kaznu od 80.000 evra.

Leuba je u ponovljenom postupku zatražio da se FSS isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja za igrače do 21 godine, novčano kažnjavanje FSS sa 200.000 evra, suspenziju za kondicionog trenera Andreju Milutinovića u narednih pet godina, dok bi Nikola Ninković bio kažnjen sa tri meča neigranja, ali su njegovi predlozi odbijeni.

2024 © - Vesti online