Petak 15.02.2013.
19:53
Vestionline, Kurir

Deki: Nisam hteo da završim karijeru zbog povrede

"Moram da dignem formu da se to dopadne selektoru, pa onda mogu da se vratim" - Dejan Stanković

Proteklih devet meseci Dejan Stanković borio se za svoje pravo da kaže "došao je kraj", a ne da definitivan odlazak s terena u penziju diktira jak bol. Pobedio je povredu Ahilove tetive, pa sada želi da se izbori za što bolju fizičku spremu kako bi došao u situaciju da trijumfuje na Maksimiru protiv Hrvatske.

"Odavno sam rekao selektoru da su za moj povratak potrebni neki uslovi. Prvo je trebalo da se oporavim, a onda steknem kondiciju i dobijem priliku da igram. Uz to, moram da budem zadovoljan kako igram i kako se osećam, pa ako se sve to dopadne i selektoru, onda može da se priča o mom povratku u reprezentaciju", rekao je Stanković.

Deki začuđen izjavom Antića

 

Tvrdnja Radomira Antića da je tajni sastanak Tomislava Karadžića i pojedinih igrača uticao na lošu igru i rezultat meča s Australijom na SP.


"Pokušao sam da se setim kakav smo to sastanak imali i setio sam se da smo se u dvorištu hotela posle ručka sreli s Karadžićem pored fontane i pričali. Ništa posebno tu nije bilo rečeno i malo sam se začudio kada sam pročitao intervju 'mistera' da zbog toga nismo dobro igrali", kaže Deki.

Pritisnut dugim i dosadnim oporavkom, Stanković je u nekoliko momenata razmišljao o životu van fudbala.

"Shvatio sam da ću posle odlaska u igračku penziju morati ponovo da učim kako se hoda. Ipak, nisam želeo da kraj karijere dođe zbog povrede i zato sam se borio za priliku da makar još jednom zaigram".

Iako savetodavci sa svih strana upozoravaju da mu povratak u reprezentaciju nije potreban, ljubav prema dresu i želja da se pomogne jača je od svega.

"Pričao sam s ozbiljnim asovima srpskog sporta, osvajačima olimpijskih medalja i 90 odsto njih mi kaže - šta će ti to. Međutim, volim taj dres, hoću da pomognem, to su moji motivi", zaključio je Stanković.

2024 © - Vesti online