Petak 15.02.2013.
00:15
Beta

Mediji: Bivši šef Dačićevog kabineta biće prvi saslušan

 Dačić u razgovoru sa Mrkićem (foto arhiva)
 

List tvrdi da je saznao da je Uprava kriminalističke policije obradila desetak od ukupno 130 CD diskova na kojima su navodno snimci kontakata pripadnika klana odbeglog narko-bosa Darka Šarića sa visokim funkcionerima vlasti i policije.

Na tim diskovima su, pored tonskih zapisa, i video-materijal i fotografije čije je pregledanje u toku.

Kako navode "Novosti", Lazarevića, uz diskove, dodatno tereti i svedočenje pojedinih svedoka-saradnika koji tvrde da je bivši šef kabineta ministra Dačića dostavljao informacije o merama koje se preduzimaju protiv pripadnika klana.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević naložio je ranije pokretanje pretkrivičnog postupka, zatraživši od policije da prikupi obaveštenja i da preduzme sve radnje i mere da bi se Razjasnila priroda i karakter tih kontakata i komunikacija.

Posebno se traži da se razjasni da li je tom prilikom došlo do odavanja podataka koji su službena tajna.

"Tužilac Radisavljević je zatražio i da se utvrdi da li je posle tih kontakata došlo do nekih promena u komunikaciji pripadnika klana, da li su prekinuti kontakti, da li je došlo do promene do tada korišćenih SIM-kartica, telefona, sadržine razgovora, korišćenja novog žargona, šifrovanih izraza i pojmova".

2024 © - Vesti online