Subota 13.02.2010.
15:38
Vestionline

Bora Milutinović uz "orlove"

Glavni zadatak Milutinovića u ulozi "konsiljerea" biće skautiranje selekcija protivnika "orlova" u grupi, a postoji mogućnost da Bora i posle Svetskog kupa ostane u taboru nacionalnog tima Srbije.


Srpski stručnjak, koji je do sada kao selektor učestvovao na čak pet svetskih prvenstava, odlučio je da se priključi nacionalnom timu Srbije. Pošto je odbio ponude reprezentacije Nigerije i Obale Slonovače, Milutinović je rešio da na svom šestom mundijalu uzme učešće kao asistent selektora "orlova" Radomira Antića.


Već nakon žrebanja grupa za Svetsko prvenstvo Bora Milutinović je pokazao interesovanje da pomogne nacionalnom timu države u kojoj je rođen. On je tada najavio mogućnost da "snima" protivnike Srbije, ali nakon toga na Borinu adresu stigle su ponude nekih reprezentacija. Posle dosta razmišljanja Milutinović je prihvatio ponudu Srbije i na Svetskom prvenstvu naći će se na klupi selekcije Srbije.

Za vreme održavanja Kupa afričkih nacija Bora Milutinović je sa velikom pažnjom pratio sve mečeve, a čak je viđen i na jednom treningu Gane. Međutim, Srbin je tada demantovao da ima bilo kakve instrukcije od selektora Antića, već je, kako je rekao, došao u trening kamp „crnih zvezda“ zbog svog velikog prijatelja Milovana Rajevca.


"Da sam želeo da špijuniram Ganu, sakrio bih se negde gde me niko ne bi video. Moja zemlja i FSS imaju i bez mene previše podataka o Gani. Uostalom, nikada me FSS nije zvanično postavio na neku funkciju, niti sam dobio neki zadatak od selektora Antića", rekao je tada Milutinović.
 

2024 © - Vesti online