Sreda 13.02.2013.
16:05
Beta

"Nema ukidanja institucija na Kosmetu"

Drecun: Jačamo institucije jer je to jedini način da zaštitimo Srbe na Kosovu
 

Drecun je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je Beograd to predložio u Platformi za Kosovo i da je ta varijanta moguća u okviru suštinske autonomije Kosova unutar Srbije. Prema njegovim rečima, Srbija će nastaviti da jača srpske institucije na Kosovu, jer je to jedini način da se zaštiti srpski narod i da mu se omogući da opstane.

Drecun je istakao da je Srbija u ovom periodu učinila sve što je mogla da unapredi odnose s Prištinom koja "pokušava da diskredituje napore Beograda za normalizaciju odnosa i da zloupotrebi trenutak kada Beograd očekuje datum za pregovore s EU".

"Priština pokušava da izdejstvuje neka parcijalna rešenja računajući da će Beograd biti sklon popuštanjima ispod granice naših nacionalnih interesa da bi dobio očekivani datum - to ne može, jer to nisu realna očekivanja", kazao je Drecun.

On je ocenio da je Srbija učinila sve što je mogla da bi bila blizu dobijanju datuma za pregovore sa EU.

"Mislim da će prevagnuti racionalan stav Brisela ako mu je u interesu da se stabilizuje situacija, ne samo u odnosima između Beograda i Prištine nego i u celom regionu", rekao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

2024 © - Vesti online