Sreda 13.02.2013.
16:21
Beta

Čačak: Pozlilo dvojici policajaca štrajkača

Čačanski policajci ne odustaju od štrajka glađu

Saobraćajcu Dejanu Resimiću jutos je pozlilo i hospitalizovan je, dok je Goran Dobrić kome je sinoć pozlilo i dalje u bolnici na koronarnom odeljenju. Štrajkači, koji su vidno iscrpljeni, ističu da će nastaviti štrajk do ispunjenja zahteva - da se na posao vrati suspendovani načelnik saobraćajne policije Dragoslav Krdžić, kao i četvorica njihovih kolega saobraćajaca koji su takođe suspendovani. Oni traže i da aktuelni načelnik policije Milovan Petrović bude penzionisan.

Vidojević je za agenciju Beta rekao da je od sinoć u Čačku načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Dragiša Simić koji pokušava da reši problem u čačanskoj policiji.

Danas je uklonjena blokada ispred zgrade saobraćajne policije koju su postavili policajci kako bi sprečili da se neko približi štrajkačima. Podršku štrajkačima i danas pružaju pojedini građani koji im donose kafu i sokove.

Policijska uprava je juče saopštila da štrajk nije zakonit i da se njime želi spreciti kontrola rada pojedinih saobraćajaca u Čačku. U znak podrške policajcima u štrajku, grupa građana sinoć je kratko blokirala Ibarsku magistralu kod Preljine, ali ih je uklonila policija.

Vidojević je kazao da nema podatke da je neko uhapšen zbog te blokade, a predstavnici policije danas nisu bili dostupni za komentar tim povodom.

2024 © - Vesti online